Zo vind je de juiste printer

Het vinden van de juiste printer kan soms best lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten printers. Daarnaast heeft iedereen weer een andere soort printer nodig. Voor de ene zijn bepaalde opties, mogelijkheden en functies belangrijker dan voor de ander. Er zijn dan ook verschillende zaken waar je rekening mee zou moeten houden bij het kopen van een printer. Hieronder vindt je enkele zaken waar je op zou moeten letten om de juiste printer te vinden.

Kantoor of huis

Een belangrijke vraag die je aan jezelf zou moeten stellen is natuurlijk of de printer bedoeld is voor op kantoor of voor thuis. Wanneer een printer bedoeld is voor op kantoor dan zijn diverse opties vaak erg handig. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om ingescande documenten direct te mailen naar jezelf of op een USB-stick te plaatsen. Ook is het op kantoor wel eens nodig meerdere dingen tegelijk uit te printen. Een relatief grote printer kan hierbij handig zijn. Bij thuisgebruik zijn kleine printers met weinig opties vaak voldoende.

Kleur of zwart/wit

Beslis voor jezelf ook of een kleurenprinter nodig is. Als je enkel van plan bent brieven, documenten en bijvoorbeeld facturen uit te printen, dan kan het best zo zijn dat je genoeg hebt aan een zwart/wit printer. Indien je ook bijvoorbeeld afbeeldingen wilt afdrukken, dan kan een kleurenprinter handiger zijn. Op https://refurbishedprinter.nl/kleuren-laserprinters/a3-all-in-one/ kun je een kijkje nemen om diverse soorten printers te vinden. Er is hoe dan ook genoeg keuze.

Kosten besparen

Tot slot kun je bij je zoektocht naar de juiste printer bepaalde kosten besparen. Je kunt bijvoorbeeld kijken wat handiger is op financieel vlak tussen een inktjet printer en een laserprinter. Tevens kun je kijken of een refurbished printer geen goed idee is. Refurbished printers zijn een keer teruggestuurd naar de fabriek voor onderhoud, maar inmiddels doen ze het weer helemaal. Deze zijn een stuk goedkoper dan nieuwe printers. Ze werken echter naar behoren en vaak zit er ook gewoon garantie bij. Een voordeel is natuurlijk dat deze printers recentelijk nog getest en gecontroleerd zijn. De kans op bepaalde storingen is hierbij dus behoorlijk klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *