zakelijk geld lenen

Bedrijven zijn opzoek naar zakelijke leningen om deze vervolgens te investeren in middelen met een economische levensduur van minimaal 1 jaar. Denk hierbij aan machines, bedrijfsauto’s en bedrijfspanden. Dit kan allemaal gefinancierd worden doormiddel van een zakelijke lening, maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je zakelijk gaat lenen: 

Verschillende scenario’s

Wanneer je een lening gaat afsluiten dan heb je een bepaald bedrag in gedachte dat je wilt gaan lenen. Dit is een bedrag waarmee je precies die auto of dat pand kunt afbetalen. Maar houdt er altijd rekening mee dat wanneer je een lening afsluit het altijd zo kan zijn dat je toch iets meer geld nodig hebt, denk hierbij aan onvoorziene kosten. Hierom is het van belang om voor jezelf op voorhand verschillende scenario’s te schetsen om zo dus voorbereid te zijn op onvoorziene kosten en dus misschien wel 5% extra te lenen voor de zekerheid. Heb je dit extra bedrag nou niet nodig gehad dan kan je dit altijd aflossen. 

Afgezien van de scenario’s is het ook van belang rekening te houden met de volgende vragen:

  • Zijn er boetes bij vervroegd aflossen?
  • Wat is de looptijd van je lening
  • Wat zijn de totale kosten van de lening?

Vergelijken

Wanneer je op zoek gaat naar een lening is het van belang om te vergelijken. Er zijn namelijk een groot aantal kredietverstrekker en elk heeft een ander rentepercentage. Per kredietverstrekker kan het ook nog schelen wat voor looptijd de lening heeft. Het afsluiten van een lening en het vergelijken hiervan kan gemakkelijk op: https://www.overstappen.nl/geld-lenen/

Wat heb ik nodig om te kunnen lenen

Als je een lening wilt lenen zijn er altijd een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. De belangrijkste voorwaarden waar je op moet letten zijn de volgende:

  • Een minimale omzet
  • Een minimale periode dat je onderneming bestaat
  • Een jaarrekening
  • Registratie bij de Kamer van Koophandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *