Worden mijn reiskosten vergoed in het buitenland?

Reis je veel? Dan is het fijn dat als er wat gebeurt, je vergoed bent voor de zorgkosten in het buitenland. Maar wat wordt eigenlijk vergoed?

De reisverzekeraar en de zorgverzekeraar zijn de partijen die jou een dekking kunnen geven voor de kosten die jij hebt opgelopen in het buitenland. Deze verschillende verzekeringen moet daarom wel goed samenwerken, anders lopen er zaken langs elkaar. Om ervoor te zorgen dat dit goed op elkaar afgestemd is, hebben beide partijen een akkoord met elkaar opgesteld. Het gaat om het volgende akkoord: het Convenant Samenloop Reis- en zorgverzekeringen. 

Dekkingen bij de basisverzekering

Heb je alleen een basisverzekering? Dan krijg je alleen een vergoeding voor alle spoedeisende geneeskundige kosten tot aan het Nederlandse tarief. Hiervoor geldt dat als de behandeling in het buitenland duurder is dan in Nederland, je zelf de extra kosten moet betalen. Daarnaast geldt hiervoor het eigen risico. Als de kosten voortkomen uit risicovolle activiteiten, wordt het niet vergoed. 

Als je een basisverzekering hebt met een aanvullende verzekering met buitenlanddekking, worden de kosten doorgaans verzekerd tot aan het Nederlandse tarief. De extra kosten worden vergoed door de aanvullende verzekering met buitenlanddekking. Dit is meestal het Nederlandse tarief keer 2 of een volledige vergoeding. Dit kun je altijd checken bij je verzekering. 

Als je een reisverzekering hebt, ben je voorzien van meerdere dekkingen. Meestal gaat het dan om bagagekosten en SOS-hulpverlening. Je kunt dit gemakkelijk uitbreiden met o.a. autohulp, rechtsbijstand of vergoeding voor risicovolle sporten. 

De beste zorgverzekering kiezen

Weet jij nog niet welke zorgverzekering je wil? Maar weet je wel dat jij de beste zorgverzekering wil? Ga eens je huidige zorgverzekering vergelijken met een andere zorgverzekering! Misschien kom je er dan achter welke de beste zorgverzekering is voor jou. Het kan namelijk best moeilijk zijn om een goede zorgverzekering te kiezen, aangezien er zoveel verschillende zijn! Hopelijk weet je met deze tips genoeg over je zorgverzekering op reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *