Wie gaat er met de WK-titel aan de haal?

Het wereldkampioenschap voetbal staat weer voor de deur, een leuk moment om te kijken wie de meeste kans heeft op de eindoverwinning. Er zijn natuurlijk veel grotere voetballanden aanwezig, eigenlijk zijn Nederland en Italië de belangrijkste afwezigen. De andere toplanden uit Europa zoals Frankrijk, Portugal, Spanje en Duitsland bereiden zich al maandenlang voor op het belangrijke eindtoernooi. Maar wat te denken van de sterke landen uit Zuid-Amerika, Colombia, Uruguay en natuurlijk Brazilië en Argentinië. We nemen ook kort een kijkje naar belangrijke outsiders, laat ons weten op wie jij je geld zou wedden voor het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland.

De topfavorieten zijn Frankrijk, Spanje en Duitsland

Op basis van alle statistieken, verwachtingen en meningen van experts kunnen we herkennen dat de Europese toplanden zoals Frankrijk, Spanje en Duitsland nog steeds de meeste kansen worden toegedicht. de afgelopen weken hebben wij meerdere experts gesproken, bijvoorbeeld van een betrouwbare website waar je kan gokken op voetbal. we moeten hierbij wel zeggen, behaalde resultaten in het verleden bieden natuurlijk nooit garantie voor het heden. Landen zoals Duitsland en Frankrijk hebben simpelweg meer kans op de eindoverwinning omdat ze in het verleden ook dergelijke prijzen behaald hebben. Duitsland won het vorige kampioenschap, Spanje was daarvoor de wereldkampioen en Frankrijk was in 1998 aan de beurt. Hoewel de elftallen van deze landen in de tussentijd natuurlijk alweer compleet veranderd zijn, wordt dit toch meegenomen in de kansberekening. Als ze kijken naar de bovengenoemde drie Europese landen, lijkt Frankrijk dit jaar het meeste kansen hebben. Met een goede mix van zowel jonge als ervaren spelers heeft Frankrijk dit toernooi een ijzersterke selectie. Hetzelfde kan gezegd worden voor Spanje, voor veel grote spelers zoals Andres Iniesta is het bovendien het laatste kunstje op topniveau. Duitsland maakt natuurlijk altijd kans, en moet echter gezegd worden dat de voorbereiding van de Duitsers nog niet erg indrukwekkend is.

 

adidas-ball-field-46798

Ook van Brazilië en Argentinië wordt het nodige verwacht

De Zuid-Amerikaanse landen mogen we natuurlijk nooit onderschatten, vooral Brazilië en Argentinië hebben ieder toernooi weer luxeproblemen omdat er topvoetballers buiten de selectie moeten worden gelaten, simpelweg omdat er te veel goede spelers zijn. Dit toernooi is dat het geval met Mauro Icardi van van Inter Milaan bijvoorbeeld. De spits heeft een ongelooflijk seizoen gedraaid in Italië maar is buiten de selectie gelaten door bondscoach Sampaoli. Dit omdat de oefenmeester ook al kan beschikken over andere topspitsen zoals Lionel Messi, Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín. Brazilië kan ook van ieder team winnen wordt verwacht, sterspeler Neymar is net op tijd fit voor het eindtoernooi en andere belangrijke spelers zoals Willian zijn ook uitstekend in vorm. Brazilië staat normaal bekend om het sambavoetbal maar moet het tegenwoordig ook hebben van de ijzersterke verdediging met spelers zoals Marcelo, Thiago Silva en David Luiz. Rechtsback Dani Alves kan er helaas niet bij zijn vanwege een blessure.

18-audience-brazil-58461

De belangrijkste outsiders

Op ieder toernooi zijn er enkele gevaarlijke outsiders te herkennen. Normaal vallen wij als Nederlanders hier ook onder. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat Oranje er dit wereldkampioenschap helaas niet bij is. We richten onze blik daarom op enkele andere gevaarlijke outsiders die ook met de titel aan de haal kunnen gaan. Het zou niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt, denk bijvoorbeeld aan 1992 waarin Denemarken zich op een onorthodoxe manier wist te kwalificeren en ook nog eens op fabelachtige wijze met de wereldcup naar huis ging. De belangrijkste outsiders zijn volgens ons Portugal, België en Marokko. Portugal omdat het beschikt over een degelijk team met enkele wereldtoppers zoals Cristiano Ronaldo. Hetzelfde geldt voor België, onze zuiderburen hebben enkel luxeproblemen wanneer het gaat om kwalitatieve spelers, de vraag is echter opnieuw of de Rode duivels een hecht team weten te presenteren. In tegenstelling tot Marokko bijvoorbeeld, de Marokkaans-Nederlandse experts zijn het er roerend over eens. De “Leeuwen van de Atlas” gaan voor elkaar door het vuur en kunnen daardoor hoge ogen gooien op het wereldkampioenschap voetbal in 2018.

 

Wat denken jullie zelf, wie zijn de favorieten en wie is een gevaarlijke outsider voor de titel in Rusland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *