Welke relatie geschenken geef je? Lees deze tips!

Als je je zakenrelaties goed in stand wilt houden zal je er zeker goed aan doen af en toe een relatiegeschenk te geven aan jouw klanten. Dit is natuurlijk een blijk van waardering, maar zorgt natuurlijk ook voor wederkerigheid, wat natuurlijk in elk mens zit. Je zal er dus ongetwijfeld ook iets voor terugkrijgen, maar uiteindelijk gaat het daar niet om. We zullen je in dit artikel enkele tips geven, die je zullen helpen om relatiegeschenken te geven die ook echt bij je passen en bij de gene aan wie je ze geeft natuurlijk.

Verdiep je in je doelgroep

Dit brengt ons eigenlijk gelijk bij het eerste punt. Namelijk dat je je goed moet verdiepen in je doelgroep. Je wilt namelijk het liefst een cadeau geven wat goed aansluit bij hun leven, want op deze manier zal het de meeste impact maken. Als je bijvoorbeeld gaat strooien met petjes, terwijl jouw klanten helemaal geen petten dragen, dan heeft dit dus totaal geen zin. Veel leuker is het namelijk om een cadeau te geven wat goed aansluit bij een van de hobby’s van jouw klanten. Of bij iets wat speelt binnen jouw branche.

Verzin iets origineels

Je geeft een relatiegeschenk waarschijnlijk om niet vergeten te worden. Het heeft dan natuurlijk geen zin om met een goedkope pen aan te komen. Deze verdwijnt waarschijnlijk snel in de pennenbak en wordt niet meer naar om gekeken. Verzin in plaats daarvan een origineel cadeau en je zult veel langer in de herinnering van je klant blijven. Het is vaak wel iets duurder, maar je hebt er uiteindelijk veel meer aan.

Met deze tips kun je zeker makkelijker een juist cadeau kiezen. Hopelijk valt het in de smaak!

Bron: Van Helden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *