Welke beroepen kun je freelance doen?

Heb je altijd al je eigen baas willen zijn? Ben je het zat om voor het minimumloon je bed uit te komen en wil je zelf je eigen werkschema bepalen? Dan is het zeker de overweging waard om zelfstandige te worden. Als zelfstandige heb je namelijk de complete controle over je werktijden, het geld dat je verdient en of je juist meer op afstand of juist op locaties je werk wilt doen. Maar welke beroepen kun je freelance doen? In onze blog zetten we de populairste banen als freelancer op een rijtje.

Developers en IT engineers

In de IT sector is er een grote behoefte aan vakspecialisten die bijvoorbeeld de complete IT van een bedrijf kunnen inrichten of software developers die zich bezighouden met het ontwikkelen van CRM’s, het CMS of een ERP systeem. IT’ers in loondienst zijn erg schaars en dat heeft vooral te maken met het feit dat de meeste specialisten als ZZP’er veel meer geld kunnen verdienen. Bedrijven hebben ook veel geld over deze specialisten en tasten dus diep in de buidel om freelancers in dienst te nemen. Een freelance beroep in de IT is dus enorm populair en vooral ontzettend lucratief.

Tekstschrijvers en content creators

Ieder bedrijf heeft content nodig en met content bedoelen we bijvoorbeeld teksten, foto’s en afbeeldingen op websites en in webshops. Steeds meer mensen met een vlotte pen besluiten om freelance tekstschrijver te worden. Of om een content creator te worden die zich met vrijwel alle aspecten van content op een website of webshop bezighoudt. Van afbeeldingen tot aan foto’s en van teksten tot aan video’s. Waarom het beroep zo populair is heeft vooral te maken met het feit dat freelance tekstschrijvers en content creators vrijwel overal kunnen werken. Je hebt namelijk alleen een laptop en een internetverbinding nodig.

Wordt freelance boekhouder

Boekhouders zijn schaars en dat heeft vooral te maken met het feit dat er steeds meer tools en apps worden gemaakt waarmee bijvoorbeeld freelancers heel makkelijk zelf hun boekhouding kunnen doen. Toch kun je als freelance boekhouder nog een aardige euro verdienen, want er is nog steeds behoefte aan expertise op het gebied van het beheren van de financiën en het doen van zowel de omzet- als inkomstenbelasting.

Freelance consultant

Soms ontbreekt het binnen een bedrijf aan visie of staan de neuzen van de medewerkers niet dezelfde kant op. Met als gevolg dat de bedrijfsresultaten eronder gaan lijden. Managers en directeuren hebben vaak behoefte aan een frisse blik op de organisatie en ze willen gericht advies hebben over wat ze beter of anders kunnen of zelfs moeten doen. Als freelance consultant kun je zeker een aardige euro verdienen tenzij je geen kennis hebt van hoe bedrijven werken en je geen advies kunt geven. Als ZZP’er heb je aantoongevende ervaring en expertise nodig wil een directeur jouw inhuren om de zaken binnen de organisatie op orde te stellen.

Schoonheidsspecialist

Als freelance schoonheidsspecialist kun je lekker verdienen en je agenda volstoppen met afspraken met klanten die zich willen laten verzorgen. Het beroep wordt steeds vaker als ZZP’er gedaan en de meest beauty salons vind je dan ook aan huis of in een tuinhuisje in de tuin van het adres waar ze wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *