Wat zijn de laatste marketing trends in 2021?

De marketingwereld is continu aan het veranderen. Sommige trends ontwikkelen zich door, terwijl er aan de andere kant ook nieuwe trends komen. In dit artikel bespreken we drie marketingtrends die – volgens ons- veel impact gaan brengen voor de komende tijd. Veel leesplezier!

1. Native advertising zal populair zijn

Native reclame is waar de inhoud van een uitgever (website, tijdschrift, enz.) overeenkomt met de vorm en functie van betaalde advertenties. De advertenties gaan op in de andere inhoud op de pagina, die eruit ziet alsof ze daar bedoeld zijn en niet afleidt.

Een populair voorbeeld van hoe dit vandaag gebeurt is wanneer je een gesponsorde post op Instagram ziet. De advertentie verschijnt in je feed en lijkt op elke andere foto die door een persoon of merk geplaatst is, maar er staat onderaan een melding “gesponsord” of “advertentie”

2. Er komen meer gepersonaliseerde internet ervaringen

2. Er komen meer gepersonaliseerde internet ervaringen

Eén manier waarop adverteerders proberen je aandacht te trekken is door je te richten op heel specifieke doelgroepen met advertenties die gepersonaliseerd zijn.

Bijvoorbeeld, als je American Horror Story op Netflix hebt bekeken, kan een advertentie voor de vervolgserie verschijnen in een van je andere apps zoals Facebook of Pinterest. Op die manier zien gebruikers, als ze naar hun browser gaan en een andere serie bekijken of een blogartikel lezen gerelateerde advertenties.

Bovendien zal het internet van de toekomst geen grenzen kennen wat geografie betreft.

Dit betekent dat multinationale ondernemingen ten volle marktkansen kunnen benutten in regio’s waar hun concurrenten misschien niet aanwezig zijn, omdat ze te duur of moeilijk te bereiken zijn. Bijvoorbeeld, als er in China een grote vraag is naar mobiele toestellen en je verkoopt elektronichain de V.S., kun je Chinese mensen op de markt brengen via een site die in de V.S. gevestigd is.

3. Er komt meer video-inhoud

In 2020 maken videostukken voor het eerst ooit meer dan de helft van al het internetverkeer uit, waarbij alleen al op YouTube gemiddeld 500 miljoen uur per dag naar video’s wordt gekeken. Dat is meer dan 100 miljoen jaar video’s die elke dag bekeken worden.

YouTube is niet het enige bedrijf dat in deze ruimte een rol speelt; we zullen ook zien dat steeds meer TV zenders en websites video’s online streamen, en dat mediabedrijven als Netflix, Videoland, Prime Video en Disney+ originele inhoud maken die in eerste instantie op hun eigen sites en apps verschijnt.

Ben je benieuwd hoe je enigszins kunt inspelen op de meeste trends? Overweeg dan om hulp te vragen aan een communicatieadvies bureau en versterk je online marketingpositie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *