Wat moet ik weten voordat ik in ethereum investeer?

Wil je investeren in cryptocurrencie en heb je gelezen of gehoord dat ethereum kopen een goede investering is om je geld in te stoppen? Wellicht is het eerst handig om alles te weten over de digitale crypto: ethereum, voordat je besluit je je blockchain portefeuille uit te breiden met deze cryptomunt. Waar cryptocurrencie in begin 2017 een hype was voor de algemene bevolking is dezelfde hype hedendaags gezakt, en investeren alleen de mensen die echt nog denken investeringspotentie te zien in cryptocurrencie. Toch zie je met de huidige coronapandemie, veel mensen weer terugkomen bij de digitale munt. De reden hiervan is verklaarbaar aangezien velen zonder baan kwamen te zitten en mensen op zoek gaan naar andere manieren om geld te verdienen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je besluit ethereum te kopen.  

Is ethereum de investering waard? 

Om erachter te komen of een digitale munt de moeite waard is om in te investeren, heb je behoorlijk wat onderzoek nodig. Toch blijven bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum en ripple kopen een goede overweging. Maar waar ligt dit aan? In eerste instantie is bitcoin vaak in het nieuws, maar Ethereum is zeker ook een munt om in de gaten te houden. Dit ligt aan de relatief goedkope koers van de munt. Momenteel staat deze koers op ca. 600 euro. Net zoals de Bitcoin wordt deze munt steeds vaker geaccepteerd als betaalmiddel. De zogeheten ‘Smart Contracts’ zijn de belangrijkste onderwerpen bij deze munt waarom het zoveel aandacht trekt.  

Wat zijn smart contracts? 

De blockchaintechnologie is de basis van cryptocurrencie. Deze technologie garandeert hoe dan ook veiligheid. Dit heeft te maken met wiskundige formules die essentieel zijn om ‘nodes’ binnen een blockchainnetwerk, een smart contract te laten accepteren. Binnen dit netwerk is een contract geaccepteerd door een meerderheid van Nodes. Wijzigen van Smart contract is niet mogelijk, als je dit wel doet, verliest het direct zijn geldigheid. Het vertrouwen in deze munt neemt hierdoor toe, en hierdoor ook in de technologie.  

Wat is ethereum eigenlijk? 

De digitale valuta ‘ethereum’ is een platform die door dezelfde gebruiker als de Bitcoin is bedacht. Deze twee munten vertonen een groot aantal vergelijkingen, maar verschillen toch fundamenteel van elkaar. Ethereum heeft een systeem ontwikkeld dat immuun is voor corruptie en ongewenste aanpassingen. Met behulp van blockchain technologie draaien applicaties, ook wel DAPP’s genoemd op een decentraal plaform. Hierdoor staan deze apps niet onder controle van een instantie of individu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *