Wat is een Letter of Intent?

Een Letter of Intent, heb jij wel eens van dit begrip gehoord? In dit artikel gaan wij jou hier meer over vertellen. Zo weet jij straks precies wat dit is en dat is natuurlijk ideaal. Wanneer we dit begrip vertalen naar het Nederlands, dan komen we uit op het begrip intentieverklaring. Onderstaand gaan we jou vertellen wat dit is en of dit bindend is. Wij wensen je voor nu in ieder geval veel leesplezier en mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen jou natuurlijk graag verder!

Het behalen van een bepaald doel

In een intentieverklaring leg je vast dat je de intentie hebt om een bepaald doel te behalen. In de meeste gevallen gaat het om twee partijen die dit gezamenlijk willen doen. Het kan ook zo zijn dat de een dit uitspreekt naar de andere partij. In de meeste gevallen gaat het om een concreet doel. Denk hierbij aan de verkoop van een bedrijf. Wanneer dit het geval is, dan leggen de koper en de verkoper vast wat hun doel is en wat er gedaan moet worden om tot dit doel te komen.

Waarom een LOI?

Deze overeenkomst is er om ervoor te zorgen dat de bedoelingen van de beide partijen goed weer worden gegeven. Je vindt hier onder andere de stand van zaken van de gesprekken tussen de beide partijen. Ook vind je hier de toekomstige intenties.

Mocht jij een LOI willen laten samenstellen, dan is het verstandig om dit door een expert te laten doen. Dit is iets dat je echt niet mag onderschatten en juist daarom kan een expert veel voor jou betekenen.

Wat is mission statement?

Een andere term waar we je graag meer over vertellen is mission statement, in het Nederlands ook wel de missie genoemd. Wanneer we het hebben over de missie op zakelijk gebied, dan zijn dit de doelen en ambities van een organisatie op de lange termijn. Deze missie zal ervoor zorgen dat jij een bepaalde richting op gaat met je bedrijf en dat is absoluut niet onbelangrijk. Zorg er dan ook altijd voor dat je een missie hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *