Wat heb je nodig voor remote werken?

Sinds de corona crisis ons in de greep heeft is thuiswerken populair geworden. Naast thuiswerken waren er altijd al veel mensen die of thuiswerken of op afstand op een locatie naar keuze ook wel ‘remote werken’ genoemd. Remote werken is een ware sector en een begrip waarin veel gebeurd. Zo zijn er tal van remote werken vacatures en heb je een heuse digital nomads community van mensen die allemaal op de een of andere manier remote werken op locatie.

Wat is remote werken?

Ik heb het al kort uitgelegd hierboven, maar om te weten hoe je op deze manier kunt werken en wat je nodig hebt zul je goed moeten begrijpen wat remote werk nu precies is. Remote werken is werken op afstand op een locatie. Dat kan een willekeurige locatie overal op de wereld zijn. Het is geheel afhankelijk of jouw beroep en het soort werk dat je doet toelaat waar je kunt werken. Veel ZZP’er verdienen zo hun geld. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld wel thuis werken maar niet remote of helemaal. 

Dit kan komen omdat je naast je thuiswerk misschien nog afspraken hebt. Denk aan vertegenwoordigers die daardoor gebonden zijn aan een specifieke locatie. Of aan mensen die meer dan een laptop nodig hebben maar daardoor wel thuis kunnen werken. Een webdesigner, grafisch ontwerper, tekstschrijver of zelfs een programmeur zijn allemaal voorbeelden van beroepen die geheel remote kunnen werken. Wanneer je een inkomen verdient met het maken van websites of programmeren van software. Dan kun je dit natuurlijk overal ter wereld uitvoeren, zolang je maar een goede laptop en veilige internetverbinding hebt.

Wat heb je nodig om remote te werken?

Om overal ter wereld te kunnen werken. Of dat nu bij jou om de hoek in een cafe of je favoriete hotel is. Of op Bali of een ander mooi tropisch eiland. Heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste is dat natuurlijk een laptop of tablet waarop je je werk kunt doen. Daarnaast heb je een beveiligde snelle internetverbinding nodig. Vooral dit laatste is waar extra aandacht naar uit mag gaan, omdat veel mensen gebruik maken van openbare wifi netwerken. Dit is niet handig omdat: 1 je niet overal wifi of snel internet hebt en hier dus niet vanuit kunt gaan. 2 op een openbaar wifi netwerk kan iedereen meekijken en zijn je gegevens niet veilig. Je wilt veilig internetten en geen last hebben van hackers en of anderen die mee kijken.

Dit los je op met een eigen mobiele router (mifi).

Naast je laptop of tablet wil je je eigen internet bij je hebben. Ook dit is mogelijk en kun je overal ter wereld op deze manier veilig internetten. Dit doe je met een mifi router (mobiele draadloze router) De mifi maakt verbinding met het 4G of 5G netwerk via een simkaart (net zoals je telefoon) en zend dan een beveiligd met wachtwoord eigen wifi signaal uit waar je gebruik van kunt maken. Hier lees je meer over mifi en welke simkaart je nodig hebt.

Je kunt dan een verbinding opzetten die niet alleen superveilig is, sneller dan de plaatselijke wifi maar ook waar je tot +/- 10 mensen op kunt laten verbinden. De voordelen van een dergelijke mifi router is dat ze klein zijn, soms zelfs zakformaat, een volle oplaadbare batterij gaat ongeveer 8 uur mee. En heb je 100% controle over wat er gebeurt en loop je geen gevaar terwijl je remote werkt. Dit is doorgaans hoe digitale nomaden en ervaren remote werkers werken op afstand op locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *