Wat als mijn klant niet betaalt?

Klanten die je nog geld verschuldigd zijn, zijn erg vervelend. Je hebt het geld immers nodig, daarbij heb je er hard voor gewerkt. Als het erg lang duurt voordat je klant betaalt, kun je verschillende stappen ondernemen, hieronder leggen we het je uit.

 

Wacht niet te lang met actie ondernemen als je nog geld krijgt van een klant. Na vijf jaar vervalt namelijk je recht om een claim te leggen op het bedrag. Daarbij is de kans op succes veel groter als je op tijd incassobureau RechtNet in Den Bosch inschakelt.

Neem contact op

Als je klant de factuur niet heeft betaalt, maar de termijn al wel is verstreken, is het natuurlijk een logische eerste stap om eerst een betalingsherinnering te sturen. Misschien is je klant het gewoon vergeten, of is hij of zij er niet aan toegekomen. Je zult zien dat het bedrag dan vaak al wordt betaald.

 

Wanneer dat niet het geval is, kun je het beste eerst even bellen en nog een keertje mailen. Vraag waarom de factuur nog niet betaald is en of je klant dat alsnog kan doen. Een persoonlijk gesprek kan erg goed werken en dus kan het je ook zeker helpen met het binnenhalen van een betaling.

De laatste brief

Als je klant dan nog steeds niet betaalt, stuur je nog één brief of mail. Hierin schrijf je duidelijk dat je klaar bent met het wachten. Je geeft aan dat de klant nog een bepaalde termijn (minimaal 14 dagen) heeft om de factuur te betalen en dat je anders verdere stappen gaat ondernemen, zoals het inschakelen van een incassobureau.

Het incassobureau

Als je dan eenmaal een incassobureau hebt ingeschakeld, gaan zij aan de slag om het factuurbedrag voor je te vorderen. Allereerst ondernemen zij dezelfde stappen als jij al gedaan hebt. Toch kan dat vaak al erg goed werken, mensen schrikken er vaak van als ze een brief van een advocaat ontvangen. Als dat ook niet lukt en je een rechtszaak moet beginnen, heb je ook direct een professionele advocaat als partner. Zo weet je zeker dat je er goed voor staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *