Wanneer kies je een mobiele pinautomaat?

Het komt steeds vaker voor: je zit op een terras en wilt afrekenen. De serveerster komt langs en haalt een mobiel pinautomaat uit haar riem. Als gast ervaar je een eenvoudig afrekenproces. Betaling geslaagd! En je kunt snel weer verder.

 

Waarom een mobiele pinautomaat populair is begrijp je wel. Ze zijn gemakkelijk, licht en overal toepasbaar. Maar is het voor jou als ondernemer belangrijk om een mobiele pinautomaat te hebben? In dit artikel bespreken we een aantal voordelen van mobiele pinautomaten. Na deze voordelen heb je een beter begrip of het voor jou van toepassing is.

 Voordeel van een mobiele pinautomaat 

 

In vergelijking met een normale pinapparaat zijn er diverse voordelen van een mobiele pinautomaat. Als eerste is het de mobiliteit: een gebruiker kan zich overal naartoe verplaatsen met een mobiele pinautomaat. We bespreken later voor wie dit ideaal is.

 Minder hoge kosten dan je denkt 

 

Vergeleken met een normaal pinapparaat zijn de kosten van een mobiele pinautomaat €3,50 hoger. De reden hiervoor is de GPRS databundel. Dit is een abonnement dat in het apparaat zelf zit. Het gebruik van de GPRS databundel zorgt ervoor dat een pinautomaat mobiel gemaakt wordt. Overigens werkt dit in de hele Europese Unie. Daarnaast werkt het gemakkelijk met betaalpassen uit EU landen.

 Past het bij jouw onderneming? 

 

Met deze voordelen begrijp je dat er veel ondernemingen kunnen profiteren van een mobiele pinautomaat. Maar is het voor iedereen bedoeld? We geven hieronder een aantal branches die van een mobiel pinautomaat profiteren.

 

Als eerste de horeca. Deze profiteert enorm van het gebruik van een mobiele pinautomaat. Dit geldt voor zowel terrasjes, café’s, bezorgdiensten en grote nachtclubs. Ten tweede zijn er de vervoersdiensten. Wanneer je bijvoorbeeld een taxi onderneming hebt begrijp je dat een klant niet altijd veel tijd heeft. Met een mobiele pinautomaat vereenvoudig je het voor de klant doordat hij niet eerst geld moet pinnen. Daarnaast is het voordeel voor de chauffeur dat deze niet met grote hoeveelheden contant geld rijdt. 

 

Ook voor een startende ondernemer kan het handig zijn. Het abonnement is goedkoop on vergelijking met een normaal pinautomaat. Wanneer je direct kiest voor de mobiele variant levert het een grote besparing op. Als eerste omdat klanten minder lang hoeven te wachten. Ten tweede omdat je tijd bespaart dat naar andere taken kan.

 

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere branches. Dit geeft slechts een indicatie van bepaalde branches die er voordelen uit halen. Andere branches waar aan gedacht kan worden zijn:

  • Evenementen
  • Retail
  • Goede doelen

Kramen op de markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *