Waarom IDEAL de belangrijkste betaalmethode is voor jouw website

Webshopbestellingen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Veel meer mensen kopen producten online. IDEAL betalen is de meest populaire manier van betalen in Nederland. Het is snel, toegankelijk en veilig. Een webshop voelt meteen een stuk betrouwbaarder aan als er een optie is om met IDEAL te betalen. Zeker de snelheid van het betalingsproces maakt deze optie razend populair bij consumenten. Bovendien betaal je aanzienlijk lage transactiekostenVoor ondernemers is dit dus een behoorlijk interessante optie om te overwegen op jouw website. In dit artikel lees je waarom IDEAL zo belangrijk is voor Nederlandse ondernemers en waarom jij beslist gebruik moet maken van IDEAL op je webshop.  

Alle Nederlandse banken ondersteunen IDEAL 

Achteraf betalen, via een creditcard of in termijnen betalen, het kan allemaal tegenwoordig. Veel buitenlandse sites maken gebruik van betaling via creditcard. Het nadeel hieraan is dat niet iedere consument standaard een creditcard heeft. Daarom is IDEAL de populairste betaalmethode onder de Nederlandse consumenten. Dit komt door de hoge mate van betrouwbaarheid van de banken. Alle banken in Nederland ondersteunen namelijk IDEAL. Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat jouw klanten zo gemakkelijk mogelijk een betaling kunnen verrichten. Gezien de lage transactiekosten is het dus zeer verstandig deze plug-in op jouw website actief te hebben.  

Hoe plaats ik een IDEAL plug-in op mijn website? 

Het integreren van een IDEAL-plug-in is relatief gemakkelijk. Je regelt een plug-in normaliter bij een ‘’payment service provider’’Deze providers voegt de plug-in eenvoudig toe aan jouw webshop. Bovendien kan deze provider ook meerdere betalingsmethodes toevoegen aan jouw website. Dus wil je alsnog gebruik maken van creditcard, Paypal of achteraf betaling systemen? Dan kan dit eenvoudig in één keer worden opgezet.  

IDEAL is bestendig tegen betalingsfraude 

Een groot voordeel van IDEAL wat betreft fraude is dat betalingen altijd via de bank van de consument gaat. Alle betalingen lopen via IDEAL, waardoor betalingsfraude door de banken gedekt zijn. Dit is dus een groot pluspunt voor de mate van vertrouwen op je webshop als je IDEAL hierop geïntegreerd hebt. Bovendien is bewezen dat het conversiepercentage hoger ligt door de mate van bekendheid van IDEAL. Dus de mate van betrouwbaarheid voor consumenten is een grote weegfactor om mee te nemen in je plan, indien je nog een webshop wil gaan starten in de toekomst.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *