Waarom heb ik toegangscontrole nodig in mijn gebouw?

Als u besluit een toegangscontrolesysteem te gebruiken, zoals een toegangscontrole badge, dan komt dat waarschijnlijk omdat u de fysieke toegang tot uw gebouwen of terreinen wilt beveiligen om uw mensen, plaatsen en bezittingen te beschermen. Dat is echter nog maar het begin voor toegangscontrolesystemen. Het juiste systeem, goed gebruikt, kan op verschillende manieren waarde toevoegen. U kunt het, en de gegevens die het genereert, gebruiken om niet alleen de veiligheid, maar ook de productiviteit, creativiteit en prestaties te verbeteren.

U kunt zelfs toegangscontrole gebruiken om geluk en voldoening te vergroten. Dit is erg belangrijk voor ons omdat we geloven dat beveiliging niet alleen over technologie gaat, maar over hoe mensen hun leven leiden en hen helpen om het meeste uit hun dagen te halen.

De basis van toegangscontrole

Laten we echter een stapje terug doen en kijken naar de fundamentele principes en technieken achter toegangscontrolesystemen.

Wat is er mis met een sleutel?

Veel kleinere organisaties gebruiken mechanische sleutels om hun deuren op slot te doen. Maar deze methode van toegangscontrole heeft verschillende gebreken en beperkingen, vooral naarmate een organisatie groter wordt. Hieronder staan ​​slechts enkele van de problemen die worden gepresenteerd met het gebruik van toetsen.

Mensen raken sleutels kwijt

Als iemand een sleutel verliest, moet u de cilinder vervangen om ervoor te zorgen dat de verloren sleutel niet kan worden misbruikt. Nadat u de cilinder hebt vervangen, moet u nieuwe sleutels uitdelen aan alle anderen die toegang tot die deur nodig hebben.

Sleutels laten geen controlespoor achter

Je kunt niet zien of en wanneer iemand een sleutel heeft gebruikt om een ​​deur te openen, dus je weet niet wie je gebouw is binnengekomen en hoe laat.

Sleutels zijn moeilijk te beheren

Als iemand toegang nodig heeft tot een breed scala aan gebouwen en kamers, moet hij een onhandig groot aantal sleutels bij zich hebben. Het kan moeilijk zijn om te onthouden welke sleutel voor welke deur is en het is een veiligheidsrisico om ze te labelen.

Een toegangscontrolesysteem kan de nadelen van het gebruik van mechanische sleutels wegnemen.

Het beheert:

  • Wie toegang heeft.
  • Tot welke deuren ze toegang hebben.
  • Op welke tijden ze toegang kunnen krijgen.
  • Onder welke voorwaarden ze toegang krijgen.

Het beste van alles is dat u met een toegangscontrolesysteem deze parameters voor elk individu kunt instellen en dat u ze op elk moment snel en eenvoudig kunt bijwerken.

 

Kijk voor meer informatie over toegangscontrole op easysecure.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *