Verkoopwagen kopen: nieuw of tweedehands?

Verkoopwagens zien we allang niet meer alleen op markten en straatfeesten. Tegenwoordig duiken er overal markt- en verkoopwagens op. Helemaal sinds de foodtruck-trend uit de Verenigde Staten is komen overwaaien. Denk jij er over na om een verkoopwagen aan te schaffen? Om al reizend door het land jouw producten of gerechten te verkopen? Maar twijfel je of je voor een nieuwe wagen of een tweedehands variant zult gaan? Lees dan even verder.

Budget
Waarschijnlijk zal jouw budget de grootste factor zijn in de afweging om voor een nieuwe of tweedehands verkoopwagen te kiezen. Dat is heel logisch. Zeker als startende ondernemer, maar ook wanneer je nieuw in de branche bent omdat je een carrièreswitch gaat maken bijvoorbeeld. In zo’n geval wil je misschien liever eerst ontdekken of het type werk en de levensstijl wel echt bij jou passen. Dan kan een tweedehandse markt- of verkoopwagen uitkomst bieden. In vergelijking met een nieuw exemplaar ben je veel voordeliger uit. Daarbij is een verkoopwagen occasion vaak direct klaar voor gebruik.

Occasion kopen
Kies je voor een tweedehands verkoopwagen dan is dit allereerst een kleinere investering. Gebruikte markt- en verkoopwagens vind je bovendien in diverse prijsklassen. Ook voor occasions zijn er vaak financieringsmogelijkheden. Dat kan fijn zijn als startende ondernemer. Nog een voordeel van een gebruikte verkoopwagen is dat de inrichting al grotendeels of volledig af is. Je kunt er dus relatief vlot mee op pad. Aan de andere kant houdt dit wel in dat je goed moet nadenken over wat voor soort verkoopwagen je precies nodig hebt voor de verkoop van jouw specifieke food of non-food producten.

Nieuwe verkoopwagen kopen
Waar je bij een tweedehands wagen afhankelijk bent van het actuele aanbod, kun je bij een nieuwe verkoopwagen helemaal zelf bepalen welke inrichting en uitstraling het beste past bij de verkoop van jouw producten. Van de indeling en de apparatuur tot en met de vormgeving buitenom. Dat is een groot voordeel omdat zo’n wagen voor jou het meest efficiënt zal werken en direct gebouwd kan worden in de huisstijl van jouw onderneming. Ontwerpteams kunnen jou helpen bij het uitdenken van het design, waarna deze nieuwe verkoopwagen helemaal op maat voor jou gemaakt wordt. Deze optie is aantrekkelijk, maar vraagt ook om een behoorlijke investering.

Verken de opties
Het aanschaffen van een verkoopwagen is een stap. Zeker als beginnend ondernemer. Het vraagt om voldoende financiële middelen en om de drive als zelfstandige de kost te gaan verdienen. Verken daarom altijd je opties en laat je voorlichten door leveranciers en producenten van marktwagens. Naast een tweedehands of nieuwe marktwagen kun je ook altijd nog overwegen eerst eens een verkoopwagen te huren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *