Spanje: een populair emigratieland voor iedere leeftijd

Wonen en werken in Spanje is heel wat anders dan een zonvakantie van twee weken, waarin je heerlijk als toerist leeft en geniet. Alvorens je plannen hebt om te verhuizen naar Spanje, is het belangrijk om jezelf goed te informeren, zodat je voorbereid aan een nieuw avontuur kunt beginnen. 

De reden van verhuizen

Studenten willen de taal beter leren, jonge senioren hopen op een langere levensverwachting en gezinnen beginnen vaak een bedrijf in Spanje, waar de zaken beter gaan, omdat het een ideaal business land is. Een tweede huis kan ook aanleiding zijn om te emigreren of een Spaanse geliefde. Spanje heeft goede en toekomstperspectieven met verschillende redenen om te emigreren voor Nederlanders.

Wat zijn de voordelen om te emigreren?

De voordelen om in Spanje te gaan wonen zijn groot. Wat denk je van:

  • Het klimaat: zelfs in het naseizoen is het heerlijk in Spanje. In oktober kun je nog genieten van de zon
  • De taal: Spaans is nummer twee op de lijst van meest gesproken talen
  • Rustige dorpen en bruisende steden: heerlijk genieten van een dagelijkse siësta met de inwoners en in de avond genieten van live muziek op terrassen
  • Buitenleven: het leven voor de locals is vooral op straat. Jong en oud
  • De Spanjaarden: onthaasten leer je wel van de Spanjaarden. Rustig en vooral kalm blijven. Bovendien zijn Spanjaarden erg vriendelijke mensen
  • Goed eten: Spanje staat bekend om zijn heerlijke gastronomie.
  • Goedkoop: de supermarkten, markten en kraampjes zijn veel goedkoper, evenals kleding 

Spaanse scholen zijn sterk verbeterd

Voor kinderen tussen de zes en zestien jaar oud is gratis onderwijs beschikbaar. Staatsonderwijs is tot aan een universitaire opleiding ook helemaal gratis. Ouders en/of verzorgers zijn verplicht om hun kinderen naar school te sturen. Dat geldt ook voor emigranten of andere buitenlandse inwoners. Van ouders/verzorgers wordt verwacht dat ze schoolspullen en andere schoolbenodigdheden, zelf aanschaffen.

Is een kind ouder dan zestien, dan mogen ze zelf kiezen of ze naar het Bachillerato (hoger voortgezet onderwijs) gaan om vervolgens daarna toelatingsexamens te doen voor een universitaire opleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *