Schilderen van je meubels

Ben je toe aan nieuwe kleuren in je huis, dan kan je er voor kiezen om jouw meubels te schilderen. Hierbij een aantal tips!

Voorbereiding

Eerst ga je het meubelstuk schuren en primen. Dit is belangrijk voordat je het meubelstuk gaat verven, zelfs als je de fantastische verfmerken gebruikt. Dit bespaart je veel tijd, energie en niet te vergeten verf! Het primen doe je nadat je het meubelstuk hebt gewassen met water en zeep. 

Je eerste laag

Breng de verf aan met het uiteinde van uw kwast dit proces heet stippelen. Het stippelen creëert een soort textuur voor de volgende verflaag zodat het oppervlak goed bedekt wordt. Deze technieken gebruikt u voor de eerste laag, zodat u minder lagen nodig heeft en meer bespaart. Gebruik goede verf zoals Sikkens Rubbol XD High Gloss of Sikkens Alpha Rezisto Mat

Plan

Als je een lichtere kleur gebruikt zal deze verf in feite minder goed dekken dan een donkere kleur.

Het is afhankelijk van de verf om hoeveel lagen u nodig heeft. Dus als u van plan bent witte verf te gebruiken voor uw meubelstuk, reken dan op een beetje extra verf in vergelijking met een donkere kleur.

Favoriete Toplaag voor een witte verf afwerking

Als je een meubelstuk met de hand schildert heb je twee opties als toplaag. Je wilt natuurlijk niet dat er vergeling te zien is op het stuk dat is geschilderd. Hoe meer glans in de toplaag, hoe moeilijker het wordt om een gladde afwerking te krijgen. Voor een mooi glanzende afwerking spuit je een glanzende poly op het stuk.

Ten slotte

Er zijn verschillende soorten merken voor verf. Het is maar net welke kleuren je wilt gebruiken voor jouw meubelstuk. Ga je liever voor een helder wit of een andere kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *