Opleidingen om je onderneming naar een hoger niveau te brengen

Het runnen van een onderneming is allesbehalve makkelijk. Zo komen er diverse taken bij kijken waar je vooraf niet op had gerekend. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zorgt voor een groei. Om tot een groei te komen, dient je team zich verder te ontwikkelen maar jijzelf ook. Een aantal opleidingen kunnen helpen om de gehele onderneming naar een hoger niveau te tillen. Wij hebben uitgezocht om welke ondernemingen dit precies gaat. 

 

Besluit begroting en verantwoording 

De opleiding besluit begroting en verantwoording is een opleiding waarbij je leert om een begroting op te stellen. Als financieel medewerker is het van groot belang dat je dit niet goed onder de knie hebt. Na het afronden van de opleiding besluit begroting en verantwoording zal je in staat zijn om te werken met omslagrente, rente, en overheadkosten. Om op deze opleiding in te kunnen stromen, dien je wel te beschikken over basisvaardigheden op het gebied van boekhouding. 

 

Consultant werk en inkomen

Een andere tak waarin je een opleiding kunt zoeken, is de ‘constant werk en inkomen’ tak. Hierbij zijn er diverse opleidingen waar je uit kunt kiezen die elk een groot verschil kunnen maken bij het runnen van jouw onderneming. Het is dan ook zeker de moeite waard om te kijken of hier een geschikte opleiding voor jou of voor een van je werknemers te vinden is. 

 

Bedrijfskunde kan waardevol zijn

Een wat algemenere opleiding die ook zeker de moeite waard is om te bekijken is bedrijfskunde. Bij de opleiding bedrijfskunde leer je een bedrijf te bekijken vanaf verschillende standpunten. Je ziet waar het misgaat bij een onderneming en waar er dus verbeter mogelijkheden zijn. Het kan slim zijn om een van je werknemers deel te laten nemen aan deze opleiding. Zo kijkt een werknemer anders naar je bedrijf en kan een kritische blik voor positieve veranderingen zorgen. Wel is het uiteraard van groot belang dat je hiervoor openstaat. Als je van jezelf weet dat dit voor frustraties gaat zorgen, dan kan je uiteraard beter niet doen. 

 

Accountancy is een traject waar je de tijd voor moet hebben

Mocht je nog een lange tijd willen studeren en een uitdaging niet uit de weg willen gaan, dan is het ook mogelijk om de opleiding accountancy te volgen. Hierbij leer je te kijken naar de cijfers, maar daarnaast ook naar hoe een onderneming te werk gaat. Binnen de accountancy zijn er verschillende gradaties. Om bijvoorbeeld door te groeien tot registeraccountant kan je rekening houden met een traject van 11 jaar. Daarnaast wordt er ook van je verwacht dat je na deze tijd je kennis blijft vergroten. Om de status register accountant te behouden dien je daarom regelmatig toetsen te maken. Aan de hand van deze toetsen toon je aan dat je vakbekwaam bent. Om dit naast het runnen van je onderneming te doen is erg lastig. Het vraagt om discipline en vooral ook keihard werken. Als je weet van jezelf dat je dit kan, dan is het zeker de moeite waard om te bekijken of het iets voor jou is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *