Nederland wordt steeds duurzamer

Nederlanders worden steeds energiebewuster en dit merken wij overal in terug. Op steeds meer woningen worden zonnepanelen geplaatst, we kopen massaal een elektrische auto en onze huizen worden smart gemaakt met duurzame gadgets. Ook als we kijken naar verlichting in huis merken we dat er de afgelopen jaren geïnvesteerd is. De traditionele gloeilamp wordt niet meer verkocht vanwege de wetgeving en de dure spots worden ingeruild voor led lampen. We gebruiken minder plastic en denken echt na over het milieu. Het is voor iedereen belangrijk om dit door te zetten en een steentje bij te dragen aan het klimaat. 

Geld besparen wordt een trend

Ons leven verduurzamen is noodzakelijk, dit zien ook steeds meer mensen. De wereld is aan het aftakelen en iedereen probeert op zijn of haar manier dit te voorkomen. We pakken vaker de fiets in plaats van de auto, als we een nieuwe auto willen dan het liefste een elektrische en de daken in Nederland worden steeds meer gevuld met zonnepanelen. Naast dat het goed is voor het klimaat is het ook goed voor je bankrekening. Veel verduurzamingen merk je namelijk in loop der tijd terug in je portemonnee. Als je niet het budget hebt om groot te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen kun je kijken lease panelen of zonnepanelen op afbetaling. Maar ook kleiner beginnen is een optie. Zo kun je al je energievretende lampen in huis vervangen voor smart lampen. De nieuwe generatie verlichting is namelijk gemaakt van led en erg energiezuinig. Een innovatieve fabrikant van slimme verlichting is Philips hue

Verduurzamen doen ook veel bedrijven

Niet alleen privé moet er nog een hoop gebeuren voor een beter klimaat. Ook als je kijkt naar bedrijven kan er nog veel gewonnen worden. De overheid maakt hier zelfs miljoenen euro’s voor beschikbaar om bedrijven te helpen met het verduurzamen. Met aanpassingen in de grootste bedrijfssectoren worden ook grote milieu aanpassingen gerealiseerd. Niet voor elk bedrijf even prettig, maar wel noodzakelijk om de wereld te redden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *