Letselschade? Wie kan je inschakelen?

Het kan gebeuren dat je letselschade oploopt door een slecht wegdek. Bijvoorbeeld de autoweg op weg naar je werk die al tijden niet onderhouden is of een stoep met een stoeptegel die niet goed teruggeplaatst is. We spreken dan over letselschade door slecht wegdek. 

Letselschade bij slecht wegdek

Er kunnen veel verschillende soorten letselschade ontstaan wanneer er sprake is van een slecht wegdek. Zo kan er bijvoorbeeld letselschade ontstaan door losliggende stoeptegels. Een stoeptegel die niet juist geplaatst is waardoor je struikelt en bijvoorbeeld je arm breekt. Ook kan er letselschade ontstaan als er kuilen in de weg zijn. Zo kun je hier met je fiets met volle snelheid overheen gaan en door de kuil ten val terecht komen. Je kunt van alles kneuzen of breken waarbij de gemeente dan aansprakelijk is. Een ander veelvoorkomend letselschade door slecht wegdek is gladheid. Als de wegen niet goed genoeg zijn onderhouden waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan kan het zijn dat je bij een ongeval de gemeente of overheid in gebreke kan stellen. 

Wie is aansprakelijk bij slecht wegdek?

In de meeste gevallen wanneer er sprake is van letselschade bij slecht wegdek is de gemeente hiervoor verantwoordelijk. Deze moeten immers  ervoor zorgen dat alle wegen in hun gemeente veilig zijn. In sommige gevallen kan ook de wegbeheerder aansprakelijk worden gesteld. Bijvoorbeeld omdat ze werkzaamheden verrichten aan de weg en hiervoor niet voldoende hebben gewaarschuwd. Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met een gespecialiseerd letselschade advocaat. 

Wat kun je vergoed krijgen?

Wat je precies en hoeveel je vergoedt kunt krijgen hangt natuurlijk van af de hele situatie. Bij een ongeval zijn er vaak meerdere onkosten. Zo kan het zijn dat er medische kosten zijn omdat je iets hebt gebroken of gekneusd. Of dat je naar de fysiotherapeut moet voor oefeningen. Ook bij schade aan je voertuig zoals je auto of fiets kunnen worden vergoed. Vergeet verder ook niet bijvoorbeeld je kleding als je gevallen bent met de fiets en je broek gescheurd is. Wanneer de kosten heel hoog oplopen zijn er mogelijkheden om voorschotten te ontvangen zodat je geen financiële zorgen zult hebben. Een letseladvocaat van De Letselschadehelpdesk kan je inschakelen om dit voor je te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *