Iemand op staande voet ontslaan? Dit komt er bij kijken

Als je ondernemer bent, heb je veel meer verantwoordelijkheden dan wanneer je in dienst bent bij een bedrijf. Je hebt dan je eigen zaak waardoor je verantwoordelijk bent voor alles wat er in deze zaak gebeurt. Het is dan van belang dat je goed weet wat er allemaal gebeurt binnen je bedrijf. Op die manier voorkom je dat je problemen krijgt door bepaalde acties van je personeel. Als zoiets gebeurt, ben jij als eigenaar van het bedrijf uiteindelijk verantwoordelijk. 

Werknemers

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is de kans groot dat je vroeg of laat enkele werknemers in dienst neemt. Dat kan er voor zorgen dat jouw bedrijf een stuk meer omzet maakt. Dit is iets wat iedere ondernemer wil en daarom kiezen veel ondernemers er voor om personeel aan te nemen. Je moet er op kunnen vertrouwen dat je personeel hun werk goed doet. Als je erachter komt dat je personeel iets doet wat niet door de beugel kan, wil je dit personeelslid uiteraard zo snel mogelijk ontslaan. Werknemers zijn in Nederland erg goed beschermt door de wet. Daarom kan het nodig zijn om hulp te krijgen van iemand die meer juridische kennis heeft. 

Ontslag

Het is voor een werkgever fijn om een werknemer direct te kunnen ontslaan wanneer deze enige vorm van wangedrag vertoont. Aan de andere kant moet een werknemer niet zomaar ontslagen kunnen worden als er niets aan de hand is. Als je hier een conflict over krijgt met een werknemer, kan het fijn zijn om hulp van een advocaat arbeidsrecht te krijgen. Zo kun je de mening van iemand die meer kennis heeft van de wet vragen. Een advocaat arbeidsrecht is gespecialiseerd in dit soort zaken. Daarom is dit de ideale persoon om je hulp te bieden bij een conflict met een werknemer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *