Hoe verlaag ik mijn energierekening?

energierekening

Het leven is al duur genoeg, en dan ook nog eens moeten betalen voor een dergelijke soort levensbehoefte: stroom en energie. De houtkachel is nou eenmaal in veel huishoudens verleden tijd, en de verwarming hoog nodig midden in de winter. Dit levert elk jaar weer hoge energierekeningen op. In dit artikel lees je wat tips om deze rekening zo laag mogelijk te houden.

Besparen met lampensoorten

Hoewel het soms niet zo voelt, energie is over de jaren wel goedkoper geworden. Helaas kunnen er nog steeds onnodige kosten op jouw energierekening staan. Besparen betekent daarentegen niet dat je ’s avonds in het donker en in de kou moet gaan zitten. Vervang ten eerste bijvoorbeeld een gloeilamp met een spaarlamp. De kosten van de lamp zijn misschien wat hoger, in het geval van een veel gebruikte lamp, verdien je het zeker terug. Naast een spaarlamp, is ook LED verlichting een zuinige optie.

Warm water gebruik verminderen

Het opwarmen van water kost veel energie, let er daarom allereerst op dat je niet onnodig de kraan laat lopen. Een ander idee is om met het huishouden af te spreken dat er niet langer dan 10 minuten gedoucht moet worden. Goed voor het milieu, én voor jullie energierekening!

Stap over van energieleverancier

Er zit een groot verschil tussen de prijzen van energieleveranciers. Daarnaast wordt energie dus goedkoper met de jaren. Energieleveranciers geven alleen geen korting aan bestaande klanten. Daarom is het vaak voordelig om af en toe over te stappen van leverancier. Bekijk wel alle opties voordat je overstapt en een contract tekent. Vergelijk hier verschillende opties van energieleveranciers voor jou en bespaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *