Hoe kom je zo snel mogelijk aan een baan?

Ben je op zoek naar een baan, of ben je op zoek naar je droombaan? Heb je snel een baan nodig, omdat de rekeningen nu eenmaal betaald moeten worden. Of heb je juist de tijd, omdat je misschien al werk hebt en zoals dat heet niet op een schopstoel zit. Hoe dringend je werk nodig hebt, bepaalt voor een groot deel de manier waarop je de jacht naar een (nieuwe) baan aan kunt pakken.

Als het maar werk is

Natuurlijk, het liefst zouden we allemaal werk doen dat we iedere dag in de week weer even geweldig vinden. Waar we met zo veel plezier naar toe gaan, dat we het bijna jammer vinden als de werkdag er weer op zit. Een baan die precies aansluit bij de studie die je hebt gevolgd of de werkervaring die je hebt opgedaan. Inclusief een salaris waar je nog eens extra blij van wordt, dat spreekt voor zich.

Helaas liggen dit soort banen niet voor het oprapen. Lang niet iedereen heeft zijn droombaan al gevonden, en er is zelfs een kans dat je hem ook nooit zal vinden. Is het wel het geval, dan is het mooi meegenomen, maar soms wil je simpelweg gewoon een baan om geld te verdienen zodat je de rekeningen mee kan betalen. En al is dat dan niet je droombaan, je kan er alsnog bijzonder gelukkig van worden. Niet alleen omdat je dankzij die baan en het salaris dat je ermee verdient in staat bent je rekeningen te betalen en leuke dingen te doen, maar ook doordat je misschien wel ontdekt dat je dit werk, tegen al je verwachtingen in, eigenlijk hartstikke leuk vindt!

Waar begin je met zoeken?

Goed, je bent op zoek naar werk, en liefst zo snel mogelijk. Gewoon, een leuke baan, die een beetje aansluit bij waar je interesses en capaciteiten liggen. Het hoeft niet per se je droombaan te zijn, al zou het leuk zijn, maar je wil bovenal gewoon aan het werk. Hoe pak je dat aan?

Het belangrijkste is dat zoveel mensen weten dat je werk zoekt. Veel banen worden via via vervuld, dus laat iedereen weten dat je beschikbaar bent en laat dit ook duidelijk zien via je social media. Natuurlijk houd je de vacatures in de gaten, vooral die bij jou in de buurt. Verhuizen, dat zit waarschijnlijk niet in de planning, dus zoek naar banen in je omgeving. Je hebt niets aan vacatures in Zwolle als je in Eindhoven woont en andersom, tenslotte.

Langsgaan bij een uitzendbureau is ook altijd aan te raden. Via uitzendwerk kun je vaak een vast contract verdienen. Ook hier geld weer: doe het in de omgeving waar je graag wil werken. Een uitzendbureau Zwolle doet vooral zaken in Zwolle en omgeving. Wil je in die buurt aan de slag, dan zit je daar dus goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *