Hoe je simpel en snel een beginnend bedrijf promoot

De meeste ondernemers krijgen al een trillend oog als ze eraan denken: reclame maken. Je gaat veel liever naar een klus of verkoopt liever je mooie producten dan dat je bezig bent met het promoten van je bedrijf. Toch is het belangrijk om te doen aan goede pr: je product kan nog zo goed zijn, populair wordt het pas als iedereen weet dat jouw bedrijf bestaat. Daarom hebben we enkele manieren opgeschreven hoe je simpel en snel je bedrijf kunt promoten.

Simpel reclame maken?

Het is misschien niet een heel geloofwaardige stelling: reclame is simpel. Toch is het in dit digitale tijdperk niet heel moeilijk om goede pr te doen voor je eigen bedrijf. Zeker als je een klein bedrijf bent, is het natuurlijk handig om zelf de pr te doen: het scheelt veel kosten en je hebt wellicht tijd om je ook volledig op de pr te richten. In dit artikel geven we een aantal manieren van hoe je simpel en snel jouw product of dienst aan de man kan brengen.

Geef gratis producten weg

Zeker voor een beginnend bedrijf is het probleem dat niemand weet wat jouw product kan en doet. Het is daarom aan te raden om eens een weggeefactie te doen. Geef bijvoorbeeld aan alle klanten die het eerst bij jou iets komen kopen een gratis product of kleine dienst weg. Je kunt als schoonheidssalon een gratis workshop organiseren of als nieuwe speelgoedwinkel een maand lang gratis knuffels weggeven aan elke nieuwe klant. De kans dat klanten die iets gratis krijgen terug blijven komen is vrij groot.

Doe een campagne op sociale media

Het maken van reclame op sociale media kan soms effectief zijn. Het is per doelgroep natuurlijk verschillend: een boek kan je beter promoten voor het wat hoger opgeleide Twitter publiek en make-up voor dames ligt vaak beter bij het publiek op Instagram. Soms kan een reclamecampagne op sociale media behoorlijk veel kosten als je niet zo goed weet hoe het werkt: dan is het wijs om het aan een bedrijf  uit te besteden.

Promoot je webshop

Heb je al een goede webshop waar jij jouw producten tentoonstelt? Het is belangrijk dat mensen die producten vinden, niet alleen door jouw website rechtstreeks te openen, maar ook om ze te vinden op bijvoorbeeld Google. Er zijn vaak bedrijven die je kunt inhuren om jouw producten vindbaar te maken op Google shopping en andere zoekmachines.

Bedrijfsvideo promoten

Het is ook een goed idee om een kwalitatieve video te maken over het doen en laten van je bedrijf . Deze video kun je gebruiken als pr-video op bijvoorbeeld YouTube, Instagram, LinkedIn en andere sociale media.

Zet jouw logo op je bedrijfsauto’s

Heb je één of meerdere bedrijfswagens? Dan is het een idee om het logo van je bedrijf op de auto’s te zetten. Op die manier zien veel mensen jouw aanwezigheid, niet alleen op het internet, maar ook in ‘real life’. Het is een goede manier om bekendheid te verwerven in een regio: in de hele buurt of wijk waar jij werkt zullen mensen jouw logo herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *