Hoe groen is elektrisch rijden

Een elektrische auto aanschaffen is voor veel automobilisten erg duur. Voor sommige mensen kan het daarom handig zijn om een elektrische auto te leasen. Je hoeft dan niet gelijk bij aanschaf een groot bedrag te betalen. Dat het beter is voor het milieu weten we natuurlijk, maar hoe groen is het nou echt?

CO2-uitstoot

Een elektrische auto stoot minder CO2 uit dan een traditionele auto. Dat is tijdens het rijden natuurlijk milieuvriendelijker, echter komt er bij de productie van elektrische auto’s wel kooldioxide vrij. Kooldioxide is namelijk schadelijk voor het broeikaseffect. Het broeikaseffect zorgt namelijk voor de opwarming van het klimaat. Ook bij de stroomwinning van elektrische auto’s, wordt elektriciteit opgewekt. Wanneer dit groene stroom is, is dit een stuk beter voor het milieu. Denk bij groene energie aan wind- of zonenergie. Dit is vele malen beter voor het milieu dan energie opwekken vanuit een kolencentrale. 

Recyclebaar

Naast dat elektrische auto minder CO2-uitstoot veroorzaken, kunnen de meeste materialen gerecycled worden. Alhoewel er giftige stoffen vrijkomen bij de producten van de onderdelen van elektrische auto, valt dit mee als de materialen hergebruikt worden. 

De afgelopen jaren is er een stijging te zien in de productie van het aantal elektrische auto’s. Doordat er meer geproduceerd wordt, kan de prijs uiteindelijk ook lager worden. De verwachting is dus wel dat in de toekomst de aanschafprijs van elektrische auto’s naar beneden zal gaan. 

Een voorbeeld van een goede elektrische auto is de Tesla Model X. Dit model is de allereerste 100% elektrische SUV ter wereld. De auto staat bekend om de falcon wing deuren. Het model biedt zelfs ruimte voor 7 personen en is inmiddels een behoorlijk succes op de markt. Daarnaast is het mogelijk om met een Tesla gebruik te maken van het innovatieve supercharger netwerk! Binnen 25 minuten heb je je auto al tot 80% opgeladen. Je kunt dit model in verschillende soorten krijgen, maar de voordeligste heeft een actieradius van 417 kilometer.

Bron: https://www.zakelijkelektrischleasen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *