Het belang van goede routeoptimalisatie

Werk je met bezorgers en vind je het van groot belang dat er sprake is van optimalisatie op het gebied van routeplanning, etc.? Dan zijn deze tips misschien iets waar jij iets aan hebt! Deze kunnen namelijk helpen om tijd en geld te besparen en zorgt er misschien alleen maar voor dat het werk beter verloopt.

Optimaliseren van routes 

Je vraagt je misschien af wat hier precies onder wordt verstaan, dus hier een korte uitleg. Routeoptimalisatie zorgt ervoor dat de bezorging, waar het bedrijf waar jij werkzaam voor bent zich mee bezig houdt, efficiënter verloopt. Zeker voor bedrijven die veel bezig zijn met het plannen van routes is het handig om dit op een ritje te hebben. Door het optimaliseren van routes kun je tijd, geld en benzine besparen. Routeoptimalisatie kan worden volbracht door het volgen van verschillende stappen. 

Maak gebruik van de juiste software

Mocht je willen beginnen met routeoptimalisatie, dan is een stap die je kunt nemen het aanschaffen van een goede software. Je kunt hierbij denken aan RouteLogic. Dit is een software die je kan helpen bij de juiste route uitstippelen. Je kunt meerdere voertuigen en chauffeurs aan het systeem toevoegen, waardoor je gelijk het overzicht behoudt en er goed gepland kan worden. Wanneer je bepaalde orders aan de software toevoegt, slaat deze het automatisch op en wordt het nog makkelijker om de volgende routes te plannen. Je hoeft niet alles zelf te onthouden, maar dit doet het systeem voor je. 

Overzicht is belangrijk

Om te verder te gaan met het optimaliseren van de routes, is het belangrijk dat je überhaupt een beeld hebt waar je mee te maken hebt. Heb je altijd al een overzicht bijgehouden met alle orders, etc.? Dat is goed, want dat is namelijk een zeer belangrijk onderdeel. Als je een druk bedrijf bent, kun je niet volstaan met maar een paar bezorgers. Het is dus ook belangrijk dat er voldoende voertuigen en chauffeurs beschikbaar zijn. De software van RouteLogic beschikt ook over een chauffeurs-app. In deze app zijn de routes te zien die afgelegd moeten worden, maar zijn ook gegevens van de orders en klanten te zien. Bij het optimaliseren van routes mag communicatie namelijk niet vergeten worden. Ondanks dat er bepaalde dingen zijn die van je worden overgenomen, is het juist belangrijk dat je blijft communiceren met de chauffeurs en ook de klanten en ook tussen hen onderling. De klant ontvangt een track and trace code en mocht er wat misgaan of wat tussenkomen, dan kan de chauffeur dit laten weten aan de klant door gebruik te maken van de app. Zo is iedereen op de hoogte van eventuele wijzigingen en ontstaat er dus geen miscommunicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *