Heb jij het nog naar je zin op je werk?

Heb jij het naar je zin binnen je huidige functie? Of ga je eigenlijk al tijden met tegenzin naar je werk, en weet je niet zo goed wat je daaraan kan doen?

 

Geen zin: tijdelijk of blijvend?

 

Om je meteen even uit de droom te helpen: er is bijna niemand die iedere dag fluitend aan het werk gaat. Zelfs iemand die de allerleukste baan ter wereld heeft, heeft wel eens een mindere dag. Zo eentje waarop alles stom is, niks lukt en je gewoon nergens zin in hebt. Niet zo vreemd dus, dat jij dat soort dagen ook weleens ervaart, en niks om je zorgen om te maken.

 

Heb je dit soort dagen wel heel erg vaak? Heb je eigenlijk al heel lang geen plezier meer in je werk, en heb je het gevoel dat je vast zit? Dan is het natuurlijk wel tijd om in actie te komen. Ergens gaat er iets niet goed, en het is aan jou om de eerste stap te zetten om dit op te lossen.

 

Ga eens proberen om voor jezelf in kaart te brengen wat het nu is dat je dwarszit. Heb je geen leuke collega’s, bijvoorbeeld? Of staat de reistijd naar je werk je steeds meer tegen? Heb je het gevoel dat je binnen je huidige functie uitgegroeid bent, en ben je bang de komende dertig jaar precies hetzelfde te doen als je nu doet? Of past je functie of zelfs je werkgebied helemaal niet meer bij je?

 

Laat je adviseren

 

Het is niet altijd makkelijk om precies in kaart te brengen wat het nu precies is dat je dwars zit binnen je werk. Misschien is het ook wel een combinatie van verschillende factoren. Ga toch eens proberen dit voor jezelf in kaart te brengen. Dagelijks opschrijven wat je wel en wat je niet leuk vond aan je werkdag, kan je daar al enorm mee helpen.

 

Vind je het toch lastig om de vinger op de zere plek te leggen, of weet je precies wat er misgaat, maar lukt het je niet om dit op te lossen? Overweeg dan eens loopbaancoaching. Een ervaren coach kan precies ontdekken wat je nu eigenlijk wilt qua werk, en welke keuzes je kan maken om dit te bereiken. Dat kan heel verhelderend werken, en je net dat duwtje in de juiste richting geven. Je vindt dit soort coaches bijna overal. Of je nu zoekt naar loopbaanbegeleiding Zwolle of juist naar iemand in Maastricht, er is altijd wel een coach in de buurt. Schroom niet om hun expertise in te roepen, je kunt er je hele carrière plezier van hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *