Google Ads strategie optimaliseren

Google Adwords, een vorm van zoekmachine adverteren, is een goede manier van online adverteren. In tegenstelling tot zoekmachine optimalisatie, is deze manier van online marketing niet gratis. Je betaalt namelijk als een klant op jouw link klikt. Daarentegen komt jouw advertentie wel boven de organische zoekresultaten te staan wanneer iemand op bepaalde term zoekt. Een goede Google Adwords strategie vergt wel wat kennis en inzicht om het tot stand te brengen en het te optimaliseren. Hoe je dat doet, lees je hieronder!

Het type zoekwoord

Er bestaan verschillende type zoekwoorden die je kunt gebruiken tijdens een Ads-campagne. Allemaal hebben ze een verschillende invloed op hoe en wanneer jouw advertentie wordt vertoond op Google. Bijvoorbeeld:

  • Breed zoeken: verwante resultaten worden getoond. Als er wordt gezocht op ”vazen”, dan worden ook zoekresultaten getoond die er op lijken. Denk hierbij aan ”schalen”.
  • Modifier voor breed zoeken: nu worden de zoekresultaten iets meer gefilterd. Nu kunnen bijvoorbeeld ook advertenties tevoorschijn komen die ”ronde vazen” promoten.
  • Woordgroep: advertenties worden getoond die sterk overeenkomen of gelijk zijn aan een bepaalde woordgroep of extra woorden. Zo kan ”ronde vazen” ook advertenties opleveren voor ”brede ronde vazen” of ”ronde vazen geel”.
  • Exacte zoekwoorden: nu worden ads vertoond die exact of gelijk zijn aan het zoekwoord. Ook grammatica- en spellingsfouten worden meegenomen.

De juiste doelgroep

Als jij een fietsenmaker in Amsterdam bent, wil je graag dat mensen uit Amsterdam jouw bedrijf vinden en naar jou toekomen om hun fietsen te laten maken. Je hebt er dus niks aan als jouw advertentie aan mensen in Maastricht wordt vertoond. Als zij dan op jouw link klikken, moet jij er voor betalen. Echter, je hebt er niet zoveel aan. Definieer daarom zo goed mogelijk waar jouw target group zich bevindt en adverteer dus ook op locatie. Zo wordt jouw advertentie aan de juiste doelgroep getoond!

Keywords uitsluiten

Tijdens het samenstellen van je Google Adwords strategie kun je al bepaalde keywords uitsluiten waar je niet op gevonden wilt worden. Als je bijvoorbeeld graag gevonden wilt worden op zoektermen als ”tweedehands laptops”, dan sluit je zoektermen als ”nieuwe laptops” of ”beste laptop” uit. Dit is namelijk niet relevant. Zo verbeter je de campagne weer doordat de advertentie dan niet wordt getoond als die op zoektermen wordt gezocht.

Ben je benieuwd naar meer tips om de perfecte strategie te bedenken? Kijk dan op https://www.brandfirm.nl/!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *