Eigen bedrijf? Check hier tips voor het doen van je administratie

Heb jij je eigen bedrijf en loop je altijd weer tegen je administratie aan? Dan kunnen wij ons voorstellen. Administratie is niet het leukste om te doen, maar het moet helaas wel gebeuren. Om dit net even wat makkelijker te maken lees je hier tips voor het doen van je administratie.  

 

Laat het uitbesteden 

Een van de meest makkelijke dingen is het laten uitbesteden van je administratie. Zo geef je dus alles volledig uit handen zodat je zeker weet dat alles goed wordt gedaan en jij tijd hebt voor andere zaken. Het enige wat je hoeft te doen is alles aanleveren. Dit uitbesteden kan o.a. bij Administratiekantoor Groningen. Wat je ook kunt doen is advies opvragen. Je kunt namelijk informatie en advies krijgen om zo zelf goed je administratie bij te houden. Dit is niet niks namelijk.  Fiscaal advies Groningen is er bijvoorbeeld een van. Laat je dus informeren over administratie als je dit zelf wil gaan doen.  

 

Hou alles tijdig bij  

Verder is het wel belangrijk dat je alles goed bij houdt. Of je het nou laat uitbesteden of niet. Het is verstandig om tussentijds uren bij te houden en alle bonnetjes te bewaren. Zo lopen de kosten en administratie niet op en kun je aan het eind van de maand makkelijk je administratie doen. Mocht je het laten uitbesteden moet je alle uren en bonnetjes aanleveren en het zou vervelend zijn als je aan het einde van de maand toch nog veel tijd verliest met het zoeken hiervan. Neem dus 1 uur in de week om dit te doen.  

 

Plan een vaste dag in de week in 

Handig om te doen is een vaste dag in de week plannen. Mocht je je administratie laten uitbesteden neem dan een dag in de week om je uren en bonnetjes te verzamelen. Mocht je wel alles zelf doen pak dan een dag in de week om dit te doen. Zo voorkom je dat het erbij in schiet en weet je zeker dat het op tijd wordt gedaan. Het is namelijk wel belangrijk dat het met regelmaat en goed wordt ingevoerd 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *