Efficiënt inpakken van dozen

Als je gaat verhuizen of gewoon graag wat dingen wilt opbergen die je niet vaak meer gebruikt, wil je dit graag op een goede manier doen zodat je geen extra ruimte verspilt. Er zijn genoeg trucs te vinden online over hoe je het beste bepaalde spullen kunt opbergen, maar je kunt er niet vaak genoeg op gewezen worden. Hier lees je dus verschillende tips die je kunt gebruiken voor het opbergen van spullen en wie weet doe je nog wel wat nieuwe tips op.

Gebruik de ruimte

Bij het verhuizen maak je gebruik van bepaalde verhuis- of verpakkingsdozen. Deze dozen zijn vaak groot en hier kun je dus ook veel spullen in kwijt, maar je moet er dan wel voor zorgen dat je de ruimte efficiënt gebruikt. Leg je een bepaald item namelijk op een bepaalde manier neer, dan is gelijk de rest van de ruimte ongebruikt. Dit is onhandig en dit zorgt ervoor dat je meer dozen aan moet schaffen terwijl dit in eerste instantie helemaal niet nodig is. Mocht je kleding opbergen in de dozen, vouw deze dan op een bepaalde manier waardoor de ze zo klein mogelijk worden. Hierdoor kun je meerdere items in de doos kwijt en maak je dus efficiënt gebruik van de ruimte in de doos.

Wat berg je op

Mocht je uiteindelijk nog wat kleine dingen overhouden wat eigenlijk te weinig is voor een volledige verhuisdoos, dan kun je ervoor kiezen om ook wat kleinere doosjes aan te schaffen. Er bestaan namelijk dozen op maat. Met gebruik van een kleiner doosje kun je de rest van je spullen nog prima kwijt en verspil je ook niet een hele grote doos wanneer dit niet nodig is. Het voorkomt ook dat je spullen uiteindelijk rondom de doos dwarrelen, omdat de rest van de ruimte veel te leeg is. Als het gaat om breekbare spullen is dat vooral zonde. Je wilt er namelijk voor zorgen dat dit heel blijft, dus moet het stevig worden ingepakt. Het handigst is om deze spullen extra te verpakken, waardoor het niet langs elkaar schuurt en alsnog kapot gaat.

Hergebruiken

Dozen van Dozenhal zijn van erg stevige kwaliteit en kunnen dus nog een tweede leven krijgen als jij ze niet meer nodig hebt. Dit is natuurlijk mogelijk als ze er nog een beetje goed uitzien en niet helemaal versleten of kapot zijn. Maar door de goede kwaliteit die de dozen hebben, blijven ze best lang goed en kunnen ze dus weer hergebruikt worden voor als iemand ze na jou nog een keer wil gebruiken. Je kunt ze natuurlijk ook zelf houden of aan iemand geven die je kent die ze nodig heeft. Waar het op neer komt is dat je, mochten de dozen nog bruikbaar zijn na gebruik, je ze niet weggooit maar ze voorziet van een tweede gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *