Een online strategie tijdens de coronacrisis

Er is momenteel een hoop aan de hand. Door de coronacrisis is het leven van eigenlijk iedereen in een klap compleet veranderd. En dit is wennen. Iedereen gaat er op z’n eigen manier mee om, maar hoe moet je je online strategie nou bijschaven op dit moment? In dit artikel zullen we je enkele tips geven die je kunt meenemen om zo goed mogelijk uit de crisis te komen.

Op korte termijn

Veel bedrijven wordt hard geraakt door de crisis en dit brengt natuurlijk een hoop chaos met zich mee. Toch is het belangrijk om duidelijkheid uit te blijven naar je klanten, zo komen zo niet voor verrassingen te staan en kunnen ze vertrouwen op jouw producten of diensten. Communiceer bijvoorbeeld goed over de manier waarop jij omgaat met de crisis. Heb je een nieuw beleid? Laat dit weten. Heb je nieuwe openingstijden? Laat dit dan ook weten. Doe dit op via al je kanalen, zodat de boodschap bij iedereen aankomt.

Op lange termijn

Voor veel bedrijven is het natuurlijk moeilijk om over de lange termijn na te denken. Helemaal als je onzeker bent over hoe je de crisis uit komt. Toch is het wel aan te raden jouw tijd en energie te investeren voor de lange termijn. Op deze manier kun je namelijk het beste uit de crisis komen. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om jouw SEO werkzaamheden stop te zetten. Dit zou namelijk betekenen dat je na de crisis je rankings kwijt zal raken en wanneer deze eindigt is natuurlijk moeilijk te zeggen. Daarnaast biedt deze periode natuurlijk de gelegenheid om eens na te denken over of je kennis wel up-to-date is. Wil je eigenlijk meer uit online halen? Doe dan een cursus of een training om je kennis uit te breiden. Dit zijn dingen die je normaal waarschijnlijk niet zou doen door een gebrek aan tijd, maar nu kan het prima!

Heb je nog twijfels over welke veranderingen je nou allemaal moet aanbrengen in je online strategie? Dan is het verstandig om eens contact op te nemen met een online marketing bureau, zoals Dutch Blue. Zij hebben waarschijnlijk veel klanten die momenteel in hetzelfde schuitje zitten en de kennis die ze hieruit opdoen kunnen ze met jou delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *