Dit zijn 3 manieren waarbij een fiscaal advocaat jou kan helpen

Een fiscaal advocaat is gespecialiseerd in fiscaal recht. Dit betreft het geheel aan regels over de heffing en invorderingen van belastingen. Advocaten voeren hierbij verschillende zaken uit. Denk hierbij aan het voeren van fiscale procedures. Ook verlenen zij bijstaand aan accountants en belastingadviseurs. Daarnaast adviseren deze advocaten ook ondernemingen, familiebedrijven en vermogende particulieren. Een fiscaal advocaat biedt kwaliteit door ervaring, deskundigheid en creativiteit. Zij lossen fiscale problemen op. Dit doen ze door praktisch en doeltreffen maatwerk te leveren. Lees hier over de 3 manieren waarbij een fiscaal advocaat jou kan helpen.

Uw fiscale positie optimaliseren

Wanneer u uw fiscale positie wilt verbeteren, kan dit door middel van fiscaal advies. Ook kan je hiermee terecht komen wanneer u een fiscaal vraagstuk hebt. Hetzelfde geldt voor een lastige vragenbrief van de Belastingdienst. Fiscaal advies van een fiscaal advocaat kan dus veel inhouden. Concrete voorbeelden zijn het optimaliseren van een bestaande fiscale structuur of het opzetten daarvan. Ook een overname van een onderneming is binnen het expertisegebied van deze soort advocaat. Zelfs bij de aankoop van ontroerend goed of een een overdacht van vermogen weten zij raad. Echter is het belangrijk om te weten dat zij alleen advies geven. Een fiscaal advocaat doet geen administratie en verzorgt geen aangiften. Ook voor een second-opinion kunt u bij een advocaat terecht. Deze kan een tweede blik geven op het advies dat u van een andere advocaat ontvangen heeft.

Het voeren en voorkomen van bezwaar en beroepsprocedures

Dit komt van pas wanneer u het niet eens bent met een belastingaanslag of beschikking van de Belastingdienst. Hiertegen kunt u bezwaar maken. Echter kan het dat dit bezwaar wordt afgewezen. Vervolgens kunt u beroep instellen bij de rechtbank. Kennis van een fiscaal advocaat is hierbij essentieel. Zij weten alles over het materiële en formele belastingrecht. Bovendien zijn ze onmisbaar bij het voeren van fiscale procedures. Zo kunnen we samen de mogelijkheden benutten.

Een vermogen fiscaal gunstig vormgeven

Estate planning komt van pas wanneer u uw vermogen veilig wilt nalaten. Wilt u bijvoorbeeld zeker stellen wat er met uw vermogen gebeurt na uw overlijden? U heeft vast al ideeën hierover. Met een fiscaal advocaat maakt u deze echter concreet en fiscaal optimaal. Dit gaat verder dan het opmaken van een schenkingsplan. Het heeft voordelen om dit tijdig uit te voeren. Zo bespaart u namelijk op verschillende belastingen. Denk hierbij aan schenkbelasting, erfbelasting. Inkomstenbelasting en overdrachtsbelasting. Op deze manier kunt u uw familievermogen fiscaal gunstig vormgeven, beheren en beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *