Dit najaar naar de Annapurna’s vliegen

Langzaamaan begint de burger weer moed te krijgen en met een beetje geluk kunnen we binnenkort toch weer plannen gaan maken voor een vakantie in het buitenland. De camping wordt deze zomer niets en Zuid-Frankrijk zal ook nog wel even onbereikbaar zijn. De centen in eigen zak houden dus en dit najaar iets bijzonders doen. De Annapurna’s in de Nepalese Himalaya roepen! 

 

De Annapurna Circuit trek is een van Nepal’s meest bekende en klassieke trekking routes. Het Annapurna gebergte is een 55 km lang massief, verbonden door de Kali Gandaki Gorge in het westen, de Marshyangdi rivier in het noorden en oosten, en de Pokhara vallei in het zuiden.Trektochten naar het Annapurna-circuit zijn op elk moment van het jaar mogelijk. 

 

De tocht naar Annapurna Circuit beloont de trekkers met het adembenemende uitzicht op de majestueuze Himalaya pieken. Tijdens de trekking loop je door prachtige weelderige jungles en door afwisselende landschappen. Je zult ook de verbazingwekkende biodiversiteit en de wilde dieren bewonderen.

 

Terwijl je door verschillende dorpen en nederzettingen wandelt, zie je de etnische diversiteit en culturele, traditionele en dagelijkse levensstijlen. De regio is rijk aan uitnodigende cultuur. De lokale bevolking die je tijdens de trekking ontmoet is zeer gastvrij.De route van het Annapurna Circuit bereikt een hoogte van 5416 meter bij de Thorong La Pass. De weersveranderingen op de top van de pas kunnen enorm zijn. Door de grote hoogte wordt de temperatuur op de pas erg koud. Het gevolg is dat de pas besneeuwd is. 

 

De beste tijd voor de Annapurna Circuit trekking is echter in de herfst (september, oktober en november).  De tijd tussen half september en half november is de piektijd. Na de herfst is de lente de tweede beste tijd. De lente is een seizoen van kleuren. In deze tijden blijven de weers- en temperatuursomstandigheden in de Annapurna regio perfect stabiel. Lukt het dit najaar niet om naar de Annapurna’s te vliegen, dan kun je het altijd nog in het voorjaar van 2021 proberen. 

 

En laten we eerlijk zijn, het boeken van een vlucht is op dit moment een spannende onderneming. Moet je wel zover vooruit kijken? De vluchten lijken goedkoop, moet ik nu al boeken? Wat als mijn vlucht uiteindelijk toch vertraagd is of vanwege lockdowns geannuleerd wordt? Wacht daarom liever nog even met het vinden van een geschikt programma voor de Annapurna Circuit Trek. Laten we voor nu nog even over het avontuur dromen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *