Bij geen gehoor

Wat is er gezelliger dan in gezelschap van gedachten te wisselen over de belangrijke en minder belangrijke zaken in de wereld? Eenieder heeft zo zijn eigen kijk op en mening over het een en ander en wil dat ook graag delen. Hoe vervelend is het als je niet deel kunt nemen aan zo’n gesprek omdat je maar flarden kunt opvangen van hetgeen wordt verteld? Vroeg of laat merk je dat je gehoor het soms laat afweten, zeker wanneer je in groter gezelschap verkeert. Het is van groot belang dat je de signalen tijdig herkent.
Gehoorschade

Er zijn verschillende oorzaken die tot gehoorschade kunnen leiden. De bekendste zijn wel harde muziek en andere vormen van lawaai. Wie door zijn of haar werk veel wordt blootgesteld aan harde geluiden is verplicht om het gehoor te beschermen. Ook voor bezoekers van concerten is het aan te raden om zich te beschermen tegen te luide muziek. Wie veel met de motorfiets rijdt loopt kans op gehoorschade door de luchtstroom langs de helm. Zorg dus ook hierbij voor bescherming! Er zijn ook medische oorzaken waardoor je gehoor kan afnemen.

Gehoortest

Om de schade te beperken is het een kleine moeite om bij de eerste verschijnselen van gehoorschade een hoortest te doen. Er zijn tests die je met de PC kunt uitvoeren, maar het is beter om een erkende audicien te bezoeken voor loop bijvoorbeeld eens langs voor een gehoortest bij van Boxtel. De tests zijn in het algemeen gratis. De uitkomsten van zo’n test zijn betrouwbaar en de audicien kan je uitleg geven en van advies voorzien.

Gehoorapparaat

Gehoorapparaten zijn er in alle soorten en maten. Het kan zelfs als modeartikel gezien worden. De kosten variëren. De audicien zal je uitgebreid informeren over de mogelijkheden van een gehoorapparaat en je kunt zelf aangeven waar jij de voorkeur aangeeft. Bij welke gelegenheden heb je het gehoorapparaat nodig, welke prioriteiten stel je eraan? Zo kom je samen tot de meest geschikte oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *