Beginnen met WordPress

Basics: Werken met WordPress

Altijd al willen weten hoe jij nou je eigen WordPress website kan bouwen? Dan is het handig om bij het begin te beginnen. Er komt namelijk een hoop kijken bij het bouwen van een website op WordPress. Wel is het eens stuk makkelijk dan het zelf te coderen vanaf 0. Het is daarbij ook zeker een vaardigheid die iedereen aangeleerd kan worden. In deze blog leg ik in het kort uit waar je moet beginnen en wat er belangrijk is. Ook kom ik met een aanrader voor een goede en hoge kwaliteit cursus voor werken met WordPress.

WordPress installeren

Om te beginnen is het natuurlijk handig om WordPress te installeren. Wat ik hiermee bedoel is het kiezen van een domeinnaam van jouw website en WordPress hierop aansluiten. Je hebt verschillende domeinproviders waarbij het mogelijk is om jouw domeinnaam te verzilveren. Na een tijdje zoeken kom je vast bij een die bij jouw past! Voor deze domeinnaam betaal je (vaak) jaarlijks een klein bedrag.

WordPress Thema

Na het maken van een account en het koppelen van de domeinnaam met WordPress kan aan de slag in dit programma. Aan het begin zal het even overweldigend zijn, maar als snel zal je jezelf wegwijs maken binnen WordPress. Voor het begin zal ik aanraden eerst een van de thema’s te kiezen. Dit vind je bij Weergave –> Thema’s. Al snel zal je zien dat WordPress een template op jouw website plaatst en het gelijk visueel aantrekkelijk maakt. Dat is mooi! Zo kan jij gemakkelijk aan de slag met het editen hiervan. Dit kan bij het kopje Pagina’s.

WordPress Plugins

Ook is het belangrijk om te weten hoe plugins in elkaar steken. Een plugin is een soort aanvulling op een computerprogramma, zoals WordPress. Plugins maken het mogelijk om van alles voor je te doen zonder dat je zelf de codes in hoeft te duiken. Dat maakt het makkelijk om zonder enig codeer kennis jouw website die extra functies te geven die het nodig heeft.

Cursus WordPress

Natuurlijk weet je nu nog niet alles van WordPress. Daarom heb ik een aanrader voor jou om binnen een paar dagen aan de slag te kunnen met de benodigde kennis voor het werken met WordPress. Daarom heb ik een goede cursus om te leren werken met WordPress. Bij deze cursus WordPress van Learnit leer je alle basics van WordPress met veel persoonlijke begeleiding en een zéér ervaren docent. Deze cursus geeft de juiste boost om te beginnen met jouw werk op WordPress! Benieuwd naar alle andere cursussen die zij aanbieden? Klik dan hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *